Romige parelcouscous met heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige parelcouscous met heekfilet

Romige parelcouscous met heekfilet

Met witlof en prei

Vandaag maak je romige parelcouscous met zachte prei, licht bittere witlof en milde kruidenroomkaas. Daarbij bak je een stukje heekfilet. Deze vis wordt spottend 'mooie meid' genoemd en lijkt op kabeljauw, maar is qua smaak net iets subtieler.

Labels:
Kook mij eerst
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Witlof

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ ml

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen van 1 cm.

Parelcouscous koken
2

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook en de prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witlof toe en bak al roerend 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Parelcouscous afmaken
4

Voeg 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak de groenten, afgedekt, 8 minuten. Voeg in de laatste minuut de kruidenroomkaas toe. Meng de parelcouscous door de groenten en verhit nog 1 minuut op laag vuur.

Heek bakken
5

Dep ondertussen de heekfilet goed droog met keukenpapier en breng op smaak met zout, peper en het kerriepoeder t. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 1 – 3 minuten op het vel. Druk de heek met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en leg de gebakken heekfilet erop met het vel naar boven.