Romige paddenstoelensoep met gemalen venkelzaad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige paddenstoelensoep met gemalen venkelzaad

Romige paddenstoelensoep met gemalen venkelzaad

met dragonboter en een rozenbroodje

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Kastanjechampignons

80 gram

Portobello

0.16 zakje(s)

Gemalen venkelzaad

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse dragon

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3339 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.7 g
Eiwitten17 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Garde

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden en bereid de paddenstoelenbouillon. Haal de roomboter uit de koelkast.Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de kastanjechampignons en portobello in dunne plakken.

Bakken
2

Bak het rozenbroodje 8 - 10 minuten in de oven. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 4 minuten op hoog vuur. Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui en het gemalen venkelzaad 2 minuten.

Tip: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Qua voedingsstoffen doen ze echter niet onder aan groenten. Ze zijn rijk aan vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels - goed voor je energielevel, bloeddruk, darmfunctie en verzadigingsgevoel!

Soep maken
3

Voeg 1/2 el bloem per persoon toe aan de soeppan en roer tot alles vermengd is. Voeg al roerende een scheutje van de bouillon toe en klop met een garde tot de bloem het vocht heeft opgenomen. Voeg langzaam en al roerende de overige bouillon, slagroom en gebakken paddenstoelen toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.

Serveren
4

Snijd de dragon fijn en meng de helft door de roomboter. Snijd het rozenbroodje in plakken en besmeer met de dragonboter. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige dragon.

Tip: Niet bekend met de smaak van dragon? Proef dan eerst voordat je het aan de boter en de soep toevoegt.