HelloFresh
topBanner
Romige paddenstoelensoep met gemalen venkelzaad

Romige paddenstoelensoep met gemalen venkelzaad

met dragonboter en een rozenbroodje

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Kastanjechampignons

2 stuks

Portobello

1 tl

Gemalen venkelzaad

2 stuks

Wit rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Verse dragon

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Paddenstoelenbouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3339 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Soeppan met deksel
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 180 graden en bereid de paddenstoelenbouillon. Haal de roomboter uit de koelkast.Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de kastanjechampignons en portobello in dunne plakken.

2

Bak het rozenbroodje 8 - 10 minuten in de oven. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 4 minuten op hoog vuur. Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui en het gemalen venkelzaad 2 minuten.

3

Voeg 1/2 el bloem per persoon toe aan de soeppan en roer tot alles vermengd is. Voeg al roerende een scheutje van de bouillon toe en klop met een garde tot de bloem het vocht heeft opgenomen. Voeg langzaam en al roerende de overige bouillon, slagroom en gebakken paddenstoelen toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.

4

Snijd de dragon fijn en meng de helft door de roomboter. Snijd het rozenbroodje in plakken en besmeer met de dragonboter. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige dragon.