Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
160 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Semi-gedroogde tomaten
90 gram
Linguine
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
40 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Geraspte belegen geitenkaas
10 gram
Walnootstukjes
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
75 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor hart en bloedvaten en je hersenen.
Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze inzitten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sjalot, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten. Meng er de semi-gedroogde tomaten en de olie door en breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.
Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.
Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.