Romige linguine met broccoli en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met broccoli en courgette

Romige linguine met broccoli en courgette

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Linguine

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)897 kcal
Energie (kJ)3753 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14 g
Vezels13.4 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor hart en bloedvaten en je hersenen.

Koken
2

Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze inzitten.

Roomsaus maken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sjalot, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten. Meng er de semi-gedroogde tomaten en de olie door en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.