Romige linguine met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met broccoli

Romige linguine met broccoli

met geitenkaas, walnootstukjes en zongedroogde tomaatjes

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Zongedroogde tomaten

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

1 tl

Gedroogde oregano

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

.
1

• Bereid de bouillon.  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli.  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.  • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de zongedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

.
4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.