HelloFresh
Romige linguine met broccoli

Romige linguine met broccoli

met geitenkaas, walnootstukjes en zongedroogde tomaatjes

20 minuten
Lees meer

Deze romige pasta bespaart je niet alleen tijd, maar ook afwas! Je kookt de broccoli namelijk met de pasta mee. Dankzij de belegen geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en knapperige walnoten lever je op smaak zeker niet in. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Broccoli

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

60 g

Zongedroogde tomaten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

4 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte belegen geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3291 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels13 g
Eiwitten27 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden, hakken en koken
Snijden, hakken en koken
2

Snijd de zongedroogde tomaten klein. Hak de walnootstukjes grof.Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 - 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
Saus maken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de zongedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.