Romige linguine met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met broccoli

Romige linguine met broccoli

met geitenkaas, walnootstukjes en zongedroogde tomaatjes

Deze romige pasta bespaart je niet alleen tijd, maar ook afwas! Je kookt de broccoli namelijk met de pasta mee. Dankzij de belegen geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en knapperige walnoten lever je op smaak zeker niet in. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Zongedroogde tomaten

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

1 tl

Gedroogde oregano

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3291 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels13 g
Eiwitten27 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden, hakken en koken
2

Snijd de zongedroogde tomaten klein. Hak de walnootstukjes grof.Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 - 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de zongedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.