Romige lasagne met prei en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige lasagne met prei en courgette

Romige lasagne met prei en courgette

Met verse kruiden en grana padano

Deze romige lasagne met verse lasagnebladen is een van onze veggie-favorieten. Als een echte chef maak je zelf een roux van boter en bloem – de basis voor de lekkerste sauzen. Met grana padano, salie, oregano en verse tijm tover je deze roux om tot een heerlijke saus.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ gram

Rode peper

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse oregano, salie en tijm

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Bloem

½ tl

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)912 kcal
Energie (kJ)3814 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd24.8 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd hem fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes verse tijm. Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano en de verse salie en snijd de blaadjes fijn.

Roux maken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon.

Saus maken
3

Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of totdat hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden, de prei en de zwarte balsamicoazijn toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg tenslotte de kookroom en 3/4 van de grana padano toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken.

Lasagne maken
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen, bedek weer met een laagje saus en een beetje geraspte grana padano. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt.

In de oven
5

Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de rest van de geraspte grana padano. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje krijgt.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.