HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Lasagne Met Spinazie
topBanner
Vegetarische lasagne met spinazie

Vegetarische lasagne met spinazie

Met zelfgemaakte roomsaus

Lees meer

Voor deze lasagne maak je gebruik van een klassieke kooktechniek: je maakt namelijk zelf een roux voor de bechamelsaus. Een roux vormt de basis voor veel traditionele sauzen, soepen en ragouts. Wanneer je deze techniek eenmaal onder de knie hebt, kun je er dus eindeloos mee variëren. Je kunt deze lasagne heel goed een dag van tevoren maken. De smaken worden zo alleen maar intenser en de saus minder vloeibaar, waardoor het opscheppen een stuk makkelijker gaat!

Labels:VeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse oregano

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 pak(ken)

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

3 stuk(s)

Verse lasagnebladen

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4117 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd32.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Wok
Garde
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik.

2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.

3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasangebladen op de maat van jouw ovenschaal.

5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je hoeft niet veel saus per laag te gebruiken omdat je met verse bladen werkt.

6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.