HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Fusilli Met Warmgerookte Makreel, Champignons En Rucola
topBanner
Romige fusilli met warmgerookte makreel, champignons en rucola

Romige fusilli met warmgerookte makreel, champignons en rucola

Lees meer

De warmgerookte makreel geeft de saus een heerlijk zilte smaak. Je garneert de maaltijd met wat rauwe rucola om het gerecht meer pit te geven. Lekker met zachte Hollandse champignons en fusilli uit Italië met extra vezels.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Fusilli

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Champignons

170 gram

Gerookte makreel

(BevatVis)

2 tl

Gedroogde rozemarijn

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)753 kcal
Energie (kJ)3150.552 kJ
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Voeg de fusilli toe en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de sjalot en snijd de champignons in kwarten. Verdeel de warmgerookte makreel met een vork in kleine stukken.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en rozemarijn toe en bak 4 minuten op hoog vuur. Voeg de crème fraîche en 25 ml van het kookvocht van de fusilli per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

4

Voeg de fusilli en gerookte makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

5

Scheur de helft van de rucola klein boven de wok of hapjespan, schep door het gerecht en breng verder op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.