Romige fettuccine met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige fettuccine met broccoli

Romige fettuccine met broccoli

Met geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaatjes

Geitenkaas heb je in allerlei soorten en voor dit gerecht hebben we gekozen voor een belegen variant. De scherpe smaak van de zongedroogde tomaatjes past hier goed bij en de knapperige walnoten zorgen voor een lekkere bite. Onze Quick & Easy tip: kook de broccoli mee met de pasta - sneller klaar én minder afwas!

Allergenen :
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Zongedroogde tomaten

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

1 tl

Gedroogde oregano

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers14 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.

Fettuccine koken
2

• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de fettuccine, broccoli en de helft van de geitenkaas tt toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogte tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten