De tofublokjes zijn vast voor je gekruid. In combinatie met de kurkumarijst en verse koriander levert dit een gerecht vol smaken op!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Bloemkool
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
3 cm
Verse gember
150 gram
Witte langgraanrijst
0.17 zakje(s)
Gemalen kurkuma
1 zakje(s)
Garam masala
70 gram
Tomatenpuree
180 gram
Gekruide tofublokjes
(BevatSelderij, Soja, Tarwe)250 ml
Kokosmelk
5 gram
Verse koriander
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Rode peper
50 gram
Biologische volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
300 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
½ el
Wittewijnazijn
2 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Rasp 1/3 van de bloemkool met een grove rasp. Snijd de overige bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de geraspte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.
Tip: Tip 1: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 in dit gerecht. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken. Tip 2: Let op dat je de aangegeven hoeveelheid kurkuma gebruikt. Als je te veel toevoegt wordt de rijst bitter.
Spreid de bloemkoolroosjes uit over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep een paar keer om, tot alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met olie. Bak 12 - 14 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de overige knoflook, de gember en per persoon: 1/4 rode peper en 1 tl garam masala toe en bak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/4 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.
Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofucurry erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de yoghurt en koriander.
Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.