topBanner
Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen en pompoenpitten

Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen en pompoenpitten

Lees meer

Parelcouscous, intussen de favoriet van menig HelloFresh’er. Je combineert het met een mix van hartige ingrediënten en zoete abrikozen. Ook gebruik je in dit gerecht krulpeterselie, die net voor dat beetje extra zorgt. De knapperige pompoenpitten vormen een mooi contrast met de zachte parelcouscous.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Peen

50 gram

Gedroogde abrikozen

2 stuk(s)

Paprika

3 takje(s)

Verse krulpeterselie

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Tomatenpuree

2 tl

Gemalen komijnzaad

20 gram

Pompoenpitten

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2502.032 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen en abrikozen klein. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn en houd de stelen apart van de blaadjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous, tomatenpuree, komijnpoeder, abrikozen en steeltjes van de krulpeterselie toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 12 – 14 minuten droog. Voeg wat extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de peen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de puntpaprika toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de parelcouscous en de helft van de krulpeterselie toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 1 minuut.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pompoenpitten en overige krulpeterselie.