Rode curry met kippendij en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rode curry met kippendij en sperziebonen

Rode curry met kippendij en sperziebonen

met volkoren couscous, verse munt en yoghurt

.

Allergenen :
Gluten
•Soja
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes

60 ml

Kokosmelk

25 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 el

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

110 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers6 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Wok of hapjespan met deksel
•Kom

Instructies

Sperziebonen en ui snijden
1

Bereid de bouillon voor de couscous.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Roerbakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 - 4 minuten.Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous bereiden
3

Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe.Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.Snijd intussen de blaadjes verse munt grof.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden.Schep de curry over de couscous.Garneer met de munt en de yoghurt.Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.