Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Deze snelle risotto maak je van orzo. Dit is geen rijst, maar een graansoort. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen maar wel de smeuïge smaak die je van risotto gewend bent. In dit gerecht combineer je de orzo met een paddenstoelenmix en kruidenkaasblokjes met tuinkruiden, bieslook en ui.

Labels:Quick & easyVeggieKindvriendelijk
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd
25 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 1
Ingredienten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflook

4 blaadje

Verse basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Lente-ui

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

350 g

Gemengde paddenstoelen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Kruidenkaas rasp

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden/ per gerecht
Energie (kJ)2715.416 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten69 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 -6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.

Probeer deze recepten ook eens