Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Deze snelle risotto maak je van orzo. Dit is geen rijst, maar een graansoort. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen maar wel de smeuïge smaak die je van risotto gewend bent. In dit gerecht combineer je de orzo met een paddenstoelenmix en kruidenkaasblokjes met tuinkruiden, bieslook en ui.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Selderij
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

2 stuk(s)

Bosui

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

175 gram

Gemengde paddenstoelen

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)649 kcal
Energie (kJ)2715 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snipper de sjalot.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Voeg de orzo toe.
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de paddenstoelen toe aan de orzo.
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 -6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige kruidenkaas.
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.