Risotto van orzo met paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo met paddenstoelen

Risotto van orzo met paddenstoelen

Met kruidenkaas en vers basilicum

Bij risotto denk je misschien niet meteen aan snel, maar dat is dit recept wel. Je maakt het vandaag namelijk met orzo, een pastasoort in de vorm van rijst. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van risotto gewend bent. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

:
Caloriebewust
Veggie
:
Selderij
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

25 minuten

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

()

2 stuk(s)

Bosui

85 gram

Orzo

( )

10 gram

Pompoenpitten

()

175 gram

Gemengde paddenstoelen

40 gram

Kruidenkaasblokjes

()

½ el

Roomboter

()

175 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kJ)2594 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2.7 g

Pan met deksel
Koekenpan

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Pitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Risotto afmaken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.