Risotto met venkel en gekruide varkensworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Met mascarpone en grana padano

Risotto bereid je met liefde en aandacht. Door constant te blijven roeren worden de rijstkorrels stuk voor stuk perfect gaar en komt het zetmeel vrij, wat ervoor zorgt dat de rijstkorrels romig en zacht worden. Je bakt het vlees uit de worst met venkel. De anijsachtige smaak van deze groente past perfect bij varkensvlees.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

¼ stuk(s)

Citroen

¼ tl

Venkelzaad

75 gram

Risottorijst

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3151 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Steelpan
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

snijden
1

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het venkelloof apart.

worst
2

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en vekruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Pers het sap uit de citroen.

bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, rode peper, het grootste deel van de venkel, het venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, 10 – 15 minuten op middellaag vuur.

salade
4

Meng ondertussen in een kom de overige venkel met citroensap en extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

risotto
5

Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar, roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrel verder te garen.

serveren
6

Voeg de mascarpone en het grootste deel van de grana padano toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de grana padano. Serveer met de venkelsalade en garneer met het venkelloof.