Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

met bosui en cashewnoten

USPs: Simpel maar smaakvol wokgerecht met een heerlijk zoute crunchy topping van bosui, spekblokjes en cashewnoten

Labels:
Familie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.16 bosje(s)

Bosui

100 gram

Varkensgehakt

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Oosterse wokmix

1 plak(ken)

Ontbijtspek

10 gram

Gezouten cashewnoten

1 stuk(s)

Thaise wokpasta

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)99 kcal
Energie (kJ)415 kJ
Vetten3.5 g
waarvan verzadigd0.4 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels5.8 g
Eiwitten2.8 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui fijn - bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.

Wokken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en bak het witte deel van de bosui samen met de knoflook 3 - 4 minuten. Voeg het varkensgehakt toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten. Voeg ook de groenten toe en bak nog 6 - 8 minuten.

Spek bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de plakjes ontbijtspek in 6 - 8 minuten krokant. Hak ondertussen de cashewnoten fijn.

Rijst toevoegen
4

Voeg de wokpasta en de rijst toe aan de wok en schep goed door. Bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Cashews bakken
5

Verkruimel het krokantgebakken ontbijtspek. Meng het groene deel van de bosui en de cashewnoten door het spek en bak nog 1 - 2 minuten in de koekenpan.

Serveren
6

Verdeel de rijst en het groentemengsel over de borden. Garneer met het spek, de cashewnoten en het groen van de bosui.