topBanner
Rijstpilav met falafelballetjes en knolselderij

Rijstpilav met falafelballetjes en knolselderij

Lees meer

Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten, dat meestal uit rijst bestaat, die eerst in olie wordt gefruit en vervolgens door het toevoegen van bouillon, gaar wordt gesmoord. Deze pilav maak je met een groentemix van rode ui, knolselderij en snijbonen, falafel en labne.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snel
Allergenen :NotenSelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Pandanrijst

10 stuk(s)

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

400 stuk(s)

Groentemix van knolselderij, snijbonen en rode ui

(BevatSelderij)

250 gram

Falafel

(Kan bevattenSoja, Gluten, Mosterd)

60 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3213 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels16 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd of pers de knoflook fijn.

2

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de groentemix van knolselderij, snijbonen en rode ui toe en bak 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 5 - 6 minuten rondom goudbruin. Voeg de rijst toe aan de groenten in de wok of hapjespan, verhit nog 2 minuten op hoog vuur en breng de rijstpilav op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijstpilav over de borden en serveer met de falafelballetjes en labne. Garneer met het amandelschaafsel.