Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s

Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 2.7 / 4van de 204 beoordelingen
Lees meer

Een kleurrijke kom met knapperige meiraap en bijzondere ingre- diënten, zoals sesamzaad en ui. Niet gele ui, maar een roze! Geserveerd met romige avocado en knapperige gezouten pinda’s.

Labels:LactosevrijVeggie
Allergenen:SesamzaadGlutenbevattende granenSojaPinda's
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Roze ui

200 g

Meiraap

130 g

Pandanrijst

15 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

200 g

Groentemix met rode kool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuks

Avocado

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 tl

Witte wijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels11 g
Eiwitten14 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 175 ml water per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de rijst. Snijd de roze ui in halve ringen. Schil de meiraap en schaaf of snijd in dunne plakken.

2

Kook de pandanrijst in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat iets afkoelen met de deksel op de pan. Hierdoor wordt de rijst extra plakkerig.

3

Meng ondertussen in een kom de roze ui met witte wijnazijn, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en voeg de groentemix met rode kool en sojasaus toe en roerbak 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

6

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken.

7

Verdeel de rijst over diepe kommen. Serveer de roze ui, meiraap, gebakken groenten en avocado op de rijst. Garneer met het sesamzaad en de gezouten pinda’s.