Rijkgevuld roerei met salade

Rijkgevuld roerei met salade

Met feta, gebakken aardappelen en mayonaise

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Van frittata tot shakshuka - met eieren kun je ook met de avondmaaltijd alle kanten op. Vandaag maak je roerei met lekker veel verse ingrediënten. De tomaat maakt het zoet en fris, terwijl de feta zorgt voor pit.

Labels:FamilyGlutenvrijVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiMosterd
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

500 g

Nicola aardappelen

1 stuks

Komkommer

3 stuks

Tomaat

2 stuks

Bosui

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3506 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom
InstructiesPDF
Instructies
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de lente-ui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Beng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de lente-ui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.