Rijkelijk gevulde minestrone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijkelijk gevulde minestrone

Rijkelijk gevulde minestrone

met conchiglie, verse kruiden en een ciabatta

.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Laurierblad

45 gram

Conchiglie

1 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

15 ml

Basilicumcrème

25 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

400 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2904 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de groentebouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte in vieren en snipper de stengels fijn. Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zout-inname bereid dan per persoon 200 ml bouillon en vul dit aan met 200 ml kokend water. Gebruik daarnaast eventueel iets minder kaas.

Fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui, bleekselderij en wortel 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Soep koken
3

Voeg de tomaten toe. Blus de groente af met de groentebouillon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook, voeg de conchiglie toe en laat afgedekt 14 - 16 minuten zachtjes koken. Proef en kook eventueel zonder deksel verder voor een intensere smaak.

Tip: Let op! Als je de soep langer kookt, wordt de pasta ook zachter.

Ciabatta bakken
4

Bak ondertussen de ciabatta's 6 - 8 minuten in de oven.

Soep afmaken
5

Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn. Breng de minestrone op smaak met peper en zout en roer de basilicumcrème erdoor.

Serveren
6

Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen en garneer met bladpeterselie, basilicum en de parmigiano reggiano. Serveer met de ciabatta.