Rijkelijk gevulde minestrone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijkelijk gevulde minestrone

Rijkelijk gevulde minestrone

met conchiglie, verse kruiden en een ciabatta

.

Allergenen :
Selderij
•Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

50 gram

Wortel

½ bakje(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Laurierblad

45 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

1 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(Bevat Gluten)

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ bakje(s)

Basilicumcrème

25 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout6 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de groentebouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte in vieren en snipper de stengels fijn. Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.

Fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui, bleekselderij en wortel 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Soep koken
3

Voeg de tomaten toe. Blus de groente af met de groentebouillon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook, voeg de conchiglie toe en laat afgedekt 14 - 16 minuten zachtjes koken. Proef en kook eventueel zonder deksel verder voor een intensere smaak.

Ciabatta bakken
4

Bak ondertussen de ciabatta's 6 - 8 minuten in de oven.

Soep afmaken
5

Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn. Breng de minestrone op smaak met peper en zout en roer de basilicumcrème erdoor.

Serveren
6

Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen en garneer met bladpeterselie, basilicum en de parmigiano reggiano. Serveer met de ciabatta.