Rigatoni met kippendijstukjes en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met kippendijstukjes en pesto

Rigatoni met kippendijstukjes en pesto

Met sperziebonen

Dit pastagerecht is snel en makkelijk, maar ook heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de groene pesto, die zich goed hecht aan de geribbelde buitenkant van de rigatoni. Doordat het vet van de kippendij weg smelt tijdens het bakken, blijft de kip lekker mals en krijgt de pasta extra smaak.

Allergenen :
Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Sperziebonen

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijstukjes

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3540 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers2.1 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Rigatoni en bonen koken
2

Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 â€“ 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Knoflook snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Kip bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijstukjes toe en roerbak in 3 – 4 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de groene pesto toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om de pasta smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.