Dit pastagerecht is snel en makkelijk, maar ook heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de groene pesto, die zich goed hecht aan de geribbelde buitenkant van de rigatoni. Doordat het vet van de kippendij weg smelt tijdens het bakken, blijft de kip lekker mals en krijgt de pasta extra smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Sperziebonen
90 gram
Rigatoni
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijstukjes
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijstukjes toe en roerbak in 3 – 4 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de groene pesto toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om de pasta smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.