topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Ei
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stengel(s)

Rabarber

150 gram

Ongezouten boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5393 kJ
Energie (kcal)1289 kcal
Vetten68.7 g
waarvan verzadigd41.5 g
Koolhydraten147.4 g
waarvan suikers76.7 g
Vezels4.1 g
Eiwitten20.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Bakpapier
•Taartblik met een doorsnede van 24 cm
•Grote kom
•Handmixer

Instructies

1
  • Take the butter out of the fridge, weigh it out and cut it into cubes. Let the butter come up to room temperature.
  • Preheat the oven to 180°C.
  • Line a 24cm cake tin with parchment paper. 
2
  • In a large bowl, beat the butter and sugar with a handheld mixer on medium-high speed until pale and fluffy.
  • Add the eggs one at a time and mix until evenly incorporated. 
  • Add the flour and whisk in carefully, until just combined.
3
  • Wash the rhubarb and cut into 1cm pieces and fold them into the batter. 
  • Transfer the batter to the cake tin.
  • Bake the cake for 40 - 45 minutes, or until a skewer inserted into the middle of the cake comes out clean.
4
  • Remove the cake from the oven and let it rest for about 30 minutes, or until completely cooled.