De reuzengarnalen worden ook wel black tiger garnalen genoemd. Lees op ons blog waar deze garnaal zijn naam aan te danken heeft en waar deze precies vandaan komt! In combinatie met de Aziatische udonnoedels en minigroenten met maïs, doperwten en wortels is deze curry heerlijk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Minigroenten
1 stuk(s)
Makkelijk te pellen garnalen
(Bevat Schaaldieren)
75 gram
Rode currypasta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Snijd de peen in dunne plakken en de babymaïs in de lengte doormidden.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de reuzengarnalen 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de peen, babymaïs en doperwten toe, meng alles goed met de currypasta en voeg 100 ml water per persoon toe.
Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten op middelmatig vuur koken. Breng tussendoor eventueel op smaak met zout.
Voeg de udonnoedels en de garnalen, inclusief het bakvocht, toe en verhit afgedekt nog 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden.
Tip! Voeg minder currypasta toe als er kinderen mee-eten. Verdeel vlak voor het opdienen de curry over de borden van de kinderen, zet de pan vervolgens terug op het vuur, voeg de overige currypasta toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.