Kruidige quinoa met feta uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige quinoa met feta uit de oven

Kruidige quinoa met feta uit de oven

Met knapperige sperziebonen en geroosterde tomaatjes

Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig wordt het ook in Europa verbouwd. De ras-el-hanout geeft de quinoa extra smaak. Dit is een kruidenmengsel uit de Arabische keuken. Vrij vertaald betekent dit 'het beste van de winkel' en het is dan ook een mix van de beste specerijen die de kruidenier te bieden heeft. De samenstelling van ras-el-hanout verschilt per winkel, maar bevat vaak kardemom, kaneel en nootmuskaat.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gemalen komijnzaad

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Quinoa

1 tl

Ras el hanout

125 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels15 g
Eiwitten30 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Vork
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Wrijf van elk stuk feta 1 kant in met de helft van de komijn. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Quinoa bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de quinoa, ras el hanout en de overige komijn toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg extra water toe als de quinoa te snel droog kookt. Laat zonder deksel uitstomen.

Cherrytomaten roosteren
3

Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de feta naast de cherrytomaten op de bakplaat en bak mee.

Sperziebonen bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen en de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 12 – 14 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Schep regelmatig om.

Quinoa op smaak brengen
5

Snijd ondertussen de verse munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de verse munt toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de quinoa over de borden. Verdeel de sperziebonen en cherrytomaten over de quinoa en eindig met de gebakken feta. Garneer de maaltijd met de pijnboompitten, de overige verse munt en extra vierge olijfolie naar smaak.