HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Quinoa Met Feta Uit De Oven
topBanner
Kruidige quinoa met feta uit de oven

Kruidige quinoa met feta uit de oven

Met knapperige sperziebonen en geroosterde tomaatjes

Lees meer

Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig wordt het ook in Europa verbouwd. De ras-el-hanout geeft de quinoa extra smaak. Dit is een kruidenmengsel uit de Arabische keuken. Vrij vertaald betekent dit 'het beste van de winkel' en het is dan ook een mix van de beste specerijen die de kruidenier te bieden heeft. De samenstelling van ras-el-hanout verschilt per winkel, maar bevat vaak kardemom, kaneel en nootmuskaat.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

150 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen komijnzaad

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

170 gram

Quinoa

2 tl

Ras el hanout

250 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels15 g
Eiwitten30 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Vork
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Wrijf van elk stuk feta 1 kant in met de helft van de komijn. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de quinoa, ras el hanout en de overige komijn toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg extra water toe als de quinoa te snel droog kookt. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de feta naast de cherrytomaten op de bakplaat en bak mee.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen en de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 12 – 14 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Schep regelmatig om.

5

Snijd ondertussen de verse munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de verse munt toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de quinoa over de borden. Verdeel de sperziebonen en cherrytomaten over de quinoa en eindig met de gebakken feta. Garneer de maaltijd met de pijnboompitten, de overige verse munt en extra vierge olijfolie naar smaak.