Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

In dit recept maak je het knoflookbrood zelf

Allergenen :
Gluten
•Soja
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

stuk(s)

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

stuk(s)

Aardappelen

stuk(s)

Meiraap

stuk(s)

Ui

stuk(s)

Knoflookteen

stuk(s)

Raapstelen

stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

stuk(s)

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

stuk(s)

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

stuk(s)

Olijfolie

stuk(s)

Groentebouillon

stuk(s)

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2657 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Oven
•Pan
•Deksel
•Staafmixer

Instructies

1

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Kook 400 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Schil of was ondertussen de aardappelen (doré) grondig. Schil de meiraap en snijd de aardappelen en meiraap klein. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de wortels van de raapstelen en was de raapstelen grondig.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappel en meiraap toe, zet het vuur hoger en bak 2 minuten. Voeg de raapstelen en 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

5

Meng ondertussen de roomboter met de overige knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de ciabatta op een aantal plekken tot 1/3 in en smeer de inkepingen gul in met de knoflookboter. Bak de ciabatta 9 - 10 minuten in de oven.

6

Zorg dat het ei net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook het ei in 4 minuten net niet hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei voorzichtig.

7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in een blender. Voeg naar wens extra water toe om de soep vloeibaarder te maken en breng op smaak met peper en zout.

8

Verdeel de soep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en leg de beide helften op de soep. Garneer met de kruidenkaas en zonnebloempitten. Serveer met het knoflookbrood.