Quiche lorraine met spek en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche lorraine met spek en prei

Quiche lorraine met spek en prei

met zure room en frisse salade

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Biologische zure room

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)868 kcal
Energie (kJ)3632 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers13 g
Vezels4.7 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Grote kom
Bakpapier
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Prei bakken
2

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.

Mengen
3

Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en een snuf nootmuskaat per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

Tip: Past het deeg niet precies? Vouw of snijd het op de gewenste grootte of rol het nog wat verder uit tussen twee vellen bakpapier.

Salade maken
5

Meng vlak voor serveren in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn met de slamix. Breng op smaak met peper en zout..

Serveren
6

Serveer de quiche met de salade ernaast.