topBanner
Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

met gekaramelliseerde rode ui en een Turks broodje

Premium
Lees meer

Met zelfgemaakte pulled chicken van kipdrumsticks in piri-pirikruiden zet je een authentiek BBQ-style broodje op tafel, inclusief coleslaw en maiskolf.

Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 tl

Gerookt paprikapoeder

4 stuk(s)

Kipdrumsticks piri-piri

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Rodekool, witte kool en wortel

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4790 kJ
Energie (kcal)1145 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers33.0 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenschaal
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut (zie Tip). Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maiskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maiskolf in met de knoflookboter. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet beide in de oven. Bak de mais en kipdrumsticks 20 - 25 minuten in de oven. Bak het Turkse broodje de laatste 3 - 4 minuten mee.

3

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur. Voeg de rode ui met een snuf zout toe. Bak 2 - 3 minuten aan. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 - 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.

4

Meng ondertussen de mix van rodekool, witte kool en wortel in een kom met de mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn.

5

Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die van de kip afkomt. Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.

6

Snijd het Turkse broodje open en beleg met een beetje coleslaw, de pulled chicken en de gekaramelliseerde ui. Serveer met de maiskolf en garneer deze met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.