HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPreicannelloni Met Spinazie En Mascarpone
topBanner
Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Lees meer

Vandaag maken we wat anders met lasagnebladen dan je gewend bent - geen laagjes, maar rolletjes. Je maakt een lekkere volle saus met mascarpone en bloem, die je vervolgens oprolt in een half lasagneblad. Daarna garneer je de cannelloni met de kaas en laat je deze smelten in de oven.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Prei

6 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

8 leaves

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels16 g
Eiwitten31 g
Zout0.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 190 graden en breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de lasagnebladen.

2

Snipper de rode ui. Snijd de prei in ringen en ris de tijmblaadjes van de takjes.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de rode ui, prei, tijm en bloem 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe en bak nog 5 minuten. Voeg daarna de spinazie (eventueel in delen) toe. Roer de mascarpone erdoor en verhit nog 2 minuten.

4

Vet de ovenschaal in. Halveer de lasagnebladen en kook 1 minuut zacht in de pan met het kokend water. Giet af met behulp van een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5

Schep 11/5 el preisaus op een half lasagneblad en rol op tot een rolletje. Leg deze in de ovenschaal en herhaal dit met de overige lasagnebladen en saus. Schep de overige saus over de rollen en bedek met de grana padano.

6

Bak de preicannelonni’s 10 -15 minuten in de oven. Scheur ondertussen de basilicum klein.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de basilicum en extra vierge olijfolie naar smaak.