Preicannelloni met spinazie en mascarpone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Vandaag maken we wat anders met lasagnebladen dan je gewend bent - geen laagjes, maar rolletjes. Je maakt een lekkere volle saus met mascarpone en bloem, die je vervolgens oprolt in een half lasagneblad. Daarna garneer je de cannelloni met de kaas en laat je deze smelten in de oven.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Prei

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels16 g
Eiwitten31 g
Zout0.4 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 190 graden en breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de lasagnebladen.

2

Snipper de rode ui. Snijd de prei in ringen en ris de tijmblaadjes van de takjes.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de rode ui, prei, tijm en bloem 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe en bak nog 5 minuten. Voeg daarna de spinazie (eventueel in delen) toe. Roer de mascarpone erdoor en verhit nog 2 minuten.

4

Vet de ovenschaal in. Halveer de lasagnebladen en kook 1 minuut zacht in de pan met het kokend water. Giet af met behulp van een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5

Schep 11/5 el preisaus op een half lasagneblad en rol op tot een rolletje. Leg deze in de ovenschaal en herhaal dit met de overige lasagnebladen en saus. Schep de overige saus over de rollen en bedek met de grana padano.

6

Bak de preicannelonni’s 10 -15 minuten in de oven. Scheur ondertussen de basilicum klein.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de basilicum en extra vierge olijfolie naar smaak.