topBanner
Portobello’s uit de oven met geitenkaas en walnoten

Portobello’s uit de oven met geitenkaas en walnoten

Lees meer

De portobello is misschien wel de mooiste paddenstoel die er is. Het is een grote versie van de kastanjechampignon en door zijn forse afmeting zeer geschikt om te vullen. In dit gerecht doe je dat met geitenkaas. Even in de oven en je hebt, naast een heerlijk gerecht, ook nog een prachtig plaatje.

Labels:VeggieKindvriendelijk
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Aubergine

600 g

Roodschillige aardappelen

½ takje

Verse rozemarijn

1 stuks

Rode ui

4 stuks

Portobello

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Walnoten

(BevatNoten)

4 takje

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2824.2 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte, snijd in halve plakken van ½ cm en verdeel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 30 minuten in de oven.

2

Was ondertussen de aardappelen (roseval) grondig, snijd de aardappelen smalle parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

3

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en vul de open kant van de portobello met de geitenkaas. Besprenkel met de honing.

4

Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven, schep de aubergineplakken om en leg de portobello’s en rode ui ertussen. Bestrooi de groenten met de overige rozemarijn en besprenkel eventueel met extra olijfolie. Plaats de bakplaat terug in de oven.

5

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten in de laatste 5 minuten over de bakplaat met groenten. Hak de peterselie grof.

6

Verdeel de aardappelen en portobello’s met ovengroenten over de borden. Garneer met de peterselie en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.