home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Portobello met geitenkaas uit de oven

Portobello met geitenkaas uit de oven

Met gebakken aardappeltjes en courgette

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 465 beoordelingen
Lees meer

De portobello is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is hij perfect om te vullen. Dat doe je vandaag met de klassieke combinatie van geitenkaas, walnoten en honing. Even in de oven en je hebt een prachtig plaatje.

Labels:GlutenvrijVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Roseval aardappelen

1 takje

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Courgette

2 stuks

Portobello

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 g

Walnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
aardappelen
aardappelen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of keukenpapier.

snijden
snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

aardappel
aardappel
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 18 – 22 minuten op middelhoog vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

ovenoven
ovenoven
4

Leg ondertussen de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Besprenkel met de overige olijfolie en de honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

hakkenhakken
hakkenhakken
5

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.

serverenserveren
serverenserveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.