Pokébowl met zalm
met srirachamayo, edamame en furikake
Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
•Soja
•Sulfiet
•Tarwe
•Sesamzaad
•Mosterd
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
150 gram
Sushirijst
2 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
25 gram
Ponzu
(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Komkommer
50 gram
Sojabonen
(Bevat Soja)
1 zakje(s)
Furikake
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)
50 gram
Sriracha-mayo
(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)
Zelf toevoegen
1 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Medium Bowl
•Rasp
•Large Frying Pan
Instructies
1
- Breng 350 ml water aan de kook in een pan met deksel.
- Kook de sushirijst 12 – 15 minuten.
- Zet daarna het vuur uit, voeg 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker toe en meng goed.
- Laat afgedekt staan tot serveren.
2
- Snijd de zalm in kleine blokjes.
- Meng in een kom de zalmblokjes met de ponzu, de sesamolie, zout en peper naar smaak.
- Zet opzij en laat de zalm 5 minuten marineren.
3
- Rasp de wortel.
- Snijd de komkommer fijn.
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten.
4
- Verdeel de rijst over kommen.
- Serveer de wortel, komkommer, edamame en zalm bovenop de rijst.
- Sprenkel de marinade erover en garneer met de srirachamayo en furikake.