BestellenCadeaubon
Pokébowl met zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pokébowl met zalm

met srirachamayo, edamame en furikake

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Soja
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3274 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels3.3 g
Eiwitten27.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Medium Bowl
Rasp
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Breng 350 ml water aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de sushirijst 12 – 15 minuten.
  • Zet daarna het vuur uit, voeg 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker toe en meng goed.
  • Laat afgedekt staan tot serveren.
2
  • Snijd de zalm in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de zalmblokjes met de ponzu, de sesamolie, zout en peper naar smaak.
  • Zet opzij en laat de zalm 5 minuten marineren.
3
  • Rasp de wortel.
  • Snijd de komkommer fijn.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten.
4
  • Verdeel de rijst over kommen.
  • Serveer de wortel, komkommer, edamame en zalm bovenop de rijst.
  • Sprenkel de marinade erover en garneer met de srirachamayo en furikake.