Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergenen :
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Hokkaido pompoen

150 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode paprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Tomatentapenade

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2866 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.2 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd in blokjes van 2 cm. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de rode ui in parten. Snijd de paprika in reepjes.

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de voorverwarmde oven - daar wordt hij zachter van.

Bakplaat vullen
2

Meng de krieltjes en de pompoenblokjes in een kom samen met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verdeel dit vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflookteen tussen de pompoenblokjes en de krieltjes.

Roosteren
3

Zet de bakplaat met pompoenblokjes en krieltjes in de oven en bak 25 - 30 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en verwijder de knoflook. Voeg de rode paprika en de rode ui toe aan de bakplaat en schep alles goed om. Zet de groenten en krieltjes terug in de oven en bak de laatste 15 minuten verder.

Knoflookmayonaise maken
4

Haal de knoflookteen voorzichtig uit de schil. Pers of snijd fijn en meng in een kom met de mayonaise. Voeg per persoon: 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauwfilet bakken
5

Verhit, waneer de groenten bijna klaar zijn, 1/2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten op een kant. Verlaag het vuur, draai de kabeljauwfilet om en bak nog 1 - 2 minuten. Besmeer ondertussen de bovenkant van de kabeljauw met de tomatentapenade.

Serveren
6

Verdeel de ovengroenten en krieltjes over de borden. Leg op elk bord een kabeljauwfilet. Serveer met de knoflookmayonaise.

Tip: Wist je dat de kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen