HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoninklijke Pompoen Pindasoep
topBanner
Koninklijke pompoen-pindasoep

Koninklijke pompoen-pindasoep

Geserveerd met wit platbrood en een ei

Lees meer

Deze oranje pompoen-pindasoep past helemaal in de feestelijke stijl van Koningsdag! Pindakaas is een wat ongewoon ingrediënt in een soep – het zorgt voor een Indonesisch tintje dat doet denken aan satésaus. Lekker met de zoete smaak van de pompoen! Maak de soep af met een gekookt eitje en gebruik het platbrood om in de soep te dopen.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :SelderijMosterdEiGlutenbevattende granenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Peen

4 stuk(s)

Bosui

300 gram

Pompoenblokjes

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 bakje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3012 kJ
Energie (kcal)720 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout4.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Staafmixer
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peen in plakken.

2

Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

4

Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

5

Verwarm ondertussen de platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.