Skip to main content
Pompoen-geitenkaas wellington
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus

Voorbeeld: Hetzelfde principe als bij de bekende Beef Wellington, maar dan een vegetarische versie met pompoen!

Kook filmpje over hoe Wellington maken?

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Dried thyme

½ piece

Shallot

40 g

Fresh goat's cheese

150 g

Organic pumpkin cubes

⅓ roll(s)

Puff pastry

100 g

Potatoes

100 g

Parsnip

75 g

Haricots verts

40 g

Cranberry chutney

¼ piece

Vegetable stock cube

5 g

Shaved almonds

0.12 piece

Lemon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories1077 kcal
Energy (kJ)4508 kJ
Fat63.3 g
Saturated Fat33.5 g
Carbohydrate94.2 g
Sugar31.4 g
Dietary Fiber17.1 g
Protein23.9 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de rode ui en hak de champignons fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. 
  • Bak de champignons, tijm, knoflook en de helft van de rode ui 4 – 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
  • Snipper ondertussen de sjalot.

Tip: Laat al het kookvocht van de champignons verdampen in de pan. Bak ze eventueel iets langer to al het vocht weg is.

Wellington bereiden
2
  • Meng in een kom de geitenkaas, pompoenblokjes, gesnipperde sjalot, honing, peper en zout. Schep goed om.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en verdeel het afgekoelde champignonmengsel erover. Houd de zijkanten vrij.
  • Verdeel vervolgens het pompoen-geitenkaasmengsel erover en rol het deeg om de vulling. Zorg dat de naad onder ligt en vouw de zijkanten goed dicht (zie Tip). 
  • Bestrijk de bladerdeeg eventueel met melk en bak de wellington 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Heb je bladerdeeg over? Decoreer je wellington!

Puree maken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in een pan met deksel in 4 – 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  • Schil ondertussen de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
  • Gebruik de pan van de haricots verts en zet de aardappelen en pastinaak net onder water. Kook beide, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: een scheutje melk en 1/2 el roomboter toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
Cranberryjus maken
4
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige rode ui 2 – 3 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 100 ml water. 
  • Voeg ook de cranberrychutney toe en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Roer goed door en laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roosteren en bakken
5
  • Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Zet de koekenpan van het amandelschaafsel terug op middelhoog vuur en verhit 1/4 el roomboter per persoon.
  • Voeg de haricots verts en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Borden opmaken
6
  • Verdeel de puree over de borden en leg de haricots verts ernaast. Strooi de helft van het amandelschaafsel eroverheen. Bewaar de andere helft voor het dessert.
  • Snijd de pompoen-geitenkaas wellington in dikke plakken met een broodmes en leg op de borden.
  • Schenk de cranberryjus gedeeltelijk over de wellington en de puree.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden voor het dessert.

More delicious recipes with similar ingredients

Double veggie - Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

Double veggie - Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

met gekleurde worteltjes uit de oven als extra
Fusilli in roomsaus met broccoli

Fusilli in roomsaus met broccoli

met achterham en cherrytomaten
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Ovenschotel van zomergroenten met ricotta

Ovenschotel van zomergroenten met ricotta

met vers basilicum en zelfgemaakte croutons
Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

met prei, champignons en Italiaanse kaas
Salade caprese van geroosterde zomergroenten

Salade caprese van geroosterde zomergroenten

met parelgerst en gesmoorde little gem
Vogelnestjes in tomatensaus

Vogelnestjes in tomatensaus

met wortel en aardappelpuree
Hamburger deluxe met aardappelen

Hamburger deluxe met aardappelen

met kalfsvleesburger, gebakken ei en spek
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

met champignons en zoete Aziatische saus
Kippenbout met citroen en krieltjes uit de oven

Kippenbout met citroen en krieltjes uit de oven

met een romige stoof van boerenkool en paddenstoelen
Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood

Double veggie - Indiase curry met venkel en naanbrood

met peultjes en puntpaprika als extra
Gevulde portobello met gehakt

Gevulde portobello met gehakt

met gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten
Luxe vispannetje met room en witte wijn

Luxe vispannetje met room en witte wijn

met venkel en gebakken krieltjes
Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

met venkel, naanbrood en frisse yoghurt
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Stoof van kip met verse rozemarijn

Stoof van kip met verse rozemarijn

met romige aardappelpuree en bierbostel broodje
Kruidig gehaktbrood

Kruidig gehaktbrood

met gesmoorde prei, aardappelpuree en cranberrychutney
Verse spaghetti met prei en spek

Verse spaghetti met prei en spek

met romige saus van bospaddenstoelenpesto
Mediterrane couscous met tonijn

Mediterrane couscous met tonijn

met verse kruiden en leccino olijven

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans