Polpettone gevuld met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Polpettone gevuld met mozzarella

Polpettone gevuld met mozzarella

met pasta, gestoofde paprika en broccolini

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Rode paprika

90 gram

Orecchiette

100 gram

Broccolini

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

25 gram

Pesto genovese

10 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ tl

Zout

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1726 kcal
Energie (kJ)7219 kJ
Vetten107 g
waarvan verzadigd39 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.5 g
Eiwitten80 g
Zout6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Polpettone maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng het gehakt in een kom met per persoon: 1/2 ei, 1/4 tl zout, de panko, ui, Italiaanse kruiden, de helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de bol mozzarella in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

Polpettone in de oven
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de pasta. Smeer de polpettone in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de polpettone in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 30 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de rode en gele paprika in reepjes.

Orecchiette koken
3

Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 –12 minuten beetgaar in een pan met deksel.

Broccolini in de oven
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Bak de paprikareepjes, afgedekt, met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10 – 12 minuten zacht. Meng de broccolini op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met de polpettone.

Pasta mengen
5

Giet de pasta af, stort terug in de pan en voeg er de pesto, slagroom en de helft van de Italiaanse kaas aan toe. Verwarm de pasta nog 4 – 5 minuten in de pan met deksel op laag vuur. Verwarm ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel kort goudbruin.

Serveren
6

Schep de pasta in een grote schaal en leg de polpettone hierop. Garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccolini in een schaal en garneer deze met de geschaafde amandelen. Garneer de gestoofde paprika met het overige basilicum.