HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza Met Tonijn, Courgette En Kaas
topBanner
Platbroodpizza met tonijn, courgette en kaas

Platbroodpizza met tonijn, courgette en kaas

Lees meer

Beleg je eigen pizza! Deze keer met een rode saus, courgette, rode ui, tonijn en kaas. Het leuke van dit recept is dat het een goede basis is voor andere creaties. Dus heb je platbroden over? Maak dan een pizza met restjes groente. Denk aan paprika, tomaat, venkel en paddenstoelen en je favoriete kaas.

Labels:Lekker snelKindvriendelijk
Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

2 blik(ken)

Tonijn in water

(BevatVis)

2 stuk(s)

Tomatenpuree

4 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gedroogde rozemarijn

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3313.728 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten48 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en de courgette in dunne plakken. Laat de tonijn uitlekken.

2

Meng de tomatenpuree met de knoflook in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de tomaat-knoflookpuree 3 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en roer goed tot er een gladde saus ontstaat.

3

Smeer de helft van de platbroden in met de helft van de tomatensaus. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel er vervolgens de helft van de tonijn, courgette, en daar bovenop de rode ui. Bestrooi met de helft van de belegen kaas, rozemarijn, peper en zout. Bak de platbroodpizza's 9 - 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn

4

Beleg vervolgens de overige platbroden en herhaal de handelingen.

5

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en garneer met de rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en bestrooi met extra peper.