
Met deze smakelijke variant op traditionele pizza zet jij vliegensvlug een maaltijd op tafel. Je gebruikt namelijk platbrood als bodem, wat maar een paar minuten in de oven hoeft. Als beleg hebben we gekozen voor witlof, ham en kaas – een bekende combinatie, maar verrassend op een pizza! Laat je ons weten of het in de smaak valt?
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
2 unit
Witlof
½ unit
Rode ui
2 slice
Achterham
1 unit
Nootmuskaat
50 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte oude kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 unit
Wit platbrood
(Contains: Gluten)
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de ham in kleine vierkante stukjes.

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 – 4 minuten, zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 – 4 minuten. Rasp ondertussen naar wens een deel van de nootmuskaat.

Meng de zure room met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak een snuf nootmuskaat toe.

Besmeer de platbroden met de kaas-roomsaus en bestrooi met de rode ui. Bak de pizza's 2 – 3 minuten in de oven.

Verdeel het gekarameliseerd witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 – 3 minuten in de oven.

Garneer de pizza's met de rucola en serveer.