Skip to main content
Platbroodpizza bianca met witlof en ham

Platbroodpizza bianca met witlof en ham

Met oude kaas, nootmuskaat en rucola

Met deze smakelijke variant op traditionele pizza zet jij vliegensvlug een maaltijd op tafel. Je gebruikt namelijk platbrood als bodem, wat maar een paar minuten in de oven hoeft. Als beleg hebben we gekozen voor witlof, ham en kaas – een bekende combinatie, maar verrassend op een pizza! Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Witlof

½ unit

Rode ui

2 slice

Achterham

1 unit

Nootmuskaat

50 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte oude kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 unit

Wit platbrood

(Contains: Gluten)

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Honing

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2987 kJ
Calories714 kcal
Fat23 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate93 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de ham in kleine vierkante stukjes.

Witlof karameliseren
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 – 4 minuten, zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 – 4 minuten. Rasp ondertussen naar wens een deel van de nootmuskaat.

Saus maken
3

Meng de zure room met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak een snuf nootmuskaat toe.

Pizza's maken
4

Besmeer de platbroden met de kaas-roomsaus en bestrooi met de rode ui. Bak de pizza's 2 – 3 minuten in de oven.

Pizza afmaken
5

Verdeel het gekarameliseerd witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 – 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Garneer de pizza's met de rucola en serveer.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes