Met deze smakelijke variant op traditionele pizza zet jij vliegensvlug een maaltijd op tafel. Je gebruikt namelijk platbrood als bodem, wat maar een paar minuten in de oven hoeft. Als beleg hebben we gekozen voor witlof, ham en kaas – een bekende combinatie, maar verrassend op een pizza! Laat je ons weten of het in de smaak valt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Witlof
½ stuk(s)
Rode ui
2 plak(ken)
Achterham
1 stuk(s)
Nootmuskaat
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte oude kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de ham in kleine vierkante stukjes.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 – 4 minuten, zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 – 4 minuten. Rasp ondertussen naar wens een deel van de nootmuskaat.
Meng de zure room met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak een snuf nootmuskaat toe.
Besmeer de platbroden met de kaas-roomsaus en bestrooi met de rode ui. Bak de pizza's 2 – 3 minuten in de oven.
Verdeel het gekarameliseerd witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 – 3 minuten in de oven.
Garneer de pizza's met de rucola en serveer.