Platbroodpizza bianca met witlof en ham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza bianca met witlof en ham

Platbroodpizza bianca met witlof en ham

Met oude kaas, nootmuskaat en rucola

Met deze smakelijke variant op traditionele pizza zet jij vliegensvlug een maaltijd op tafel. Je gebruikt namelijk platbrood als bodem, wat maar een paar minuten in de oven hoeft. Als beleg hebben we gekozen voor witlof, ham en kaas – een bekende combinatie, maar verrassend op een pizza! Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Rode ui

2 plak(ken)

Achterham

1 stuk(s)

Nootmuskaat

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Honing

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2987 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de ham in kleine vierkante stukjes.

Witlof karameliseren
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 – 4 minuten, zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 – 4 minuten. Rasp ondertussen naar wens een deel van de nootmuskaat.

Saus maken
3

Meng de zure room met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak een snuf nootmuskaat toe.

Pizza's maken
4

Besmeer de platbroden met de kaas-roomsaus en bestrooi met de rode ui. Bak de pizza's 2 – 3 minuten in de oven.

Pizza afmaken
5

Verdeel het gekarameliseerd witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 – 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Garneer de pizza's met de rucola en serveer.