HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlaattaart Met Pompoen En Geitenkaas
topBanner
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met rucola en zonnebloempitten

Lees meer

Seizoensgroenten eten is extra lekker én beter voor de planeet, daarom zit er in dit gerecht een echte herfstheld- pompoen!

Labels:VeggieKlimaatbewust(old)
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse salie

300 gram

Pompoenblokjes

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 rol(len)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk)

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Honing

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3571 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels4 g
Eiwitten18 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de salieblaadjes in repen.

2

Meng in een kom de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

4

Zet de plaattaart in de oven en bak 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.

5

Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.