Plaattaart met pompoen en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met rucola en zonnebloempitten

Seizoensgroenten eten is extra lekker én beter voor de planeet, daarom zit er in dit gerecht een echte herfstheld- pompoen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse salie

150 gram

Pompoenblokjes

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

5 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)853 kcal
Energie (kJ)3571 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers13 g
Vezels3.8 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de salieblaadjes in repen.

Mengen
2

Meng in een kom de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Plaattaart bereiden
3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

Bakken
4

Zet de plaattaart in de oven en bak 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.