Seizoensgroenten eten is extra lekker én beter voor de planeet, daarom zit er in dit gerecht een echte herfstheld- pompoen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse salie
150 gram
Pompoenblokjes
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
5 gram
Zonnebloempitten
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Honing
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de salieblaadjes in repen.
Meng in een kom de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.
Zet de plaattaart in de oven en bak 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.
Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.