Pizza met gehakt, mozzarella en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza met gehakt, mozzarella en basilicum

Pizza met gehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus

Kook je dit recept later in de week? Bewaar de platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door courgette.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Boerengehakt

½ pak(ken)

Passata

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Gluten)

12 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)963 kcal
Energie (kJ)4030 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers13 g
Vezels7 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Gehakt bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.

Snijden
4

Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Scheur de mozzarella grof.

Pizza maken
5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de courgette, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.