Een gerecht met twee bijzondere ingrediënten: steranijs en rode currypasta. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. De rode currypasta werd voor jou bereid door onze leverancier Maza.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
75 milliliters
Kokosmelk
20 g
Groene linzen
50 g
Rode currypasta
1 unit
Steranijs
85 g
Zilvervliesrijst
125 g
Spitskool
½ unit
Rode paprika
10 g
Pinda's
4 sprig
Verse koriander
2 tablespoon
Volle yoghurt
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en roer de kokosmelk door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, 75 ml water per persoon en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de spitskool fijn en snijd de paprika klein. Voeg na 10 minuten de spitskool toe aan de curry en in de laatste 10 minuten de paprika. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.
Snijd de koriander grof en hak de pinda’s grof.
Haal de steranijs uit de curry en roer de helft van de pinda’s erdoor. Verdeel de rijst en curry over de borden. Schep de yoghurt erop en garneer met de koriander en overige pinda’s.