Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander

Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander

Een gerecht met twee bijzondere ingrediënten: steranijs en rode currypasta. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. De rode currypasta werd voor jou bereid door onze leverancier Maza.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 ml

Kokosmelk

20 gram

Groene linzen

50 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Steranijs

85 gram

Zilvervliesrijst

125 gram

Spitskool

½ stuk(s)

Rode paprika

10 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

4 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3305 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers0 g
Vezels18 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en roer de kokosmelk door.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, 75 ml water per persoon en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de spitskool fijn en snijd de paprika klein. Voeg na 10 minuten de spitskool toe aan de curry en in de laatste 10 minuten de paprika. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.

5

Snijd de koriander grof en hak de pinda’s grof.

6

Haal de steranijs uit de curry en roer de helft van de pinda’s erdoor. Verdeel de rijst en curry over de borden. Schep de yoghurt erop en garneer met de koriander en overige pinda’s.