HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Linzencurry Met Yoghurt, Pinda’s En Verse Koriander
topBanner
Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander

Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander

Lees meer

Een gerecht met twee bijzondere ingrediënten: steranijs en rode currypasta. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. De rode currypasta werd voor jou bereid door onze leverancier Maza.

Labels:PittigVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

150 ml

Kokosmelk

40 gram

Groene linzen

100 gram

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Steranijs

170 gram

Zilvervliesrijst

250 gram

Spitskool

1 stuk(s)

Rode paprika

20 gram

Pinda's

(BevatPinda's)

8 takje(s)

Verse koriander

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3305.36 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels18 g
Eiwitten23 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en roer de kokosmelk door.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, 75 ml water per persoon en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de spitskool fijn en snijd de paprika klein. Voeg na 10 minuten de spitskool toe aan de curry en in de laatste 10 minuten de paprika. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.

5

Snijd de koriander grof en hak de pinda’s grof.

6

Haal de steranijs uit de curry en roer de helft van de pinda’s erdoor. Verdeel de rijst en curry over de borden. Schep de yoghurt erop en garneer met de koriander en overige pinda’s.