Een gerecht met twee bijzondere ingrediënten: steranijs en rode currypasta. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. De rode currypasta werd voor jou bereid door onze leverancier Maza.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
75 ml
Kokosmelk
20 gram
Groene linzen
50 gram
Rode currypasta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Steranijs
85 gram
Zilvervliesrijst
125 gram
Spitskool
½ stuk(s)
Rode paprika
10 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
4 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
2 el
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en roer de kokosmelk door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, 75 ml water per persoon en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de spitskool fijn en snijd de paprika klein. Voeg na 10 minuten de spitskool toe aan de curry en in de laatste 10 minuten de paprika. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.
Snijd de koriander grof en hak de pinda’s grof.
Haal de steranijs uit de curry en roer de helft van de pinda’s erdoor. Verdeel de rijst en curry over de borden. Schep de yoghurt erop en garneer met de koriander en overige pinda’s.