HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Tortilla's Met Gekruid Gehakt
topBanner
Snelle tortilla's met gekruid gehakt

Snelle tortilla's met gekruid gehakt

Met hummus en een frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

De pitabroodjes die normaal gesproken in dit recept zitten, waren helaas niet leverbaar. We hebben ze vervangen door volkoren tortilla's – die passen ook heel goed in dit gerecht!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

240 gram

Oosters gekruid rundergehakt

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

4 stuk(s)

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Citroen

80 gram

Hummus met ras el hanout

(BevatSesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4138 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10 g
Eiwitten51 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 180 graden. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan een saladekom.

2

• Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak het gekruide rundergehakt in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

3

• Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. • Pers de citroen uit. • Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt op een klein bord en schep de hummus er in het midden op.

4

• Garneer het gehakt met de hummus met het paprikapoeder en de pijnboompitten. • Serveer de hummus met rundergehakt, de salade, het overige citroensap en de tortilla's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen. Vul eerst met wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.