topBanner
Pita's met oosters gekruid rundergehakt

Pita's met oosters gekruid rundergehakt

Met hummus en frisse tomaat-komkommersalade

QUICK & EASY
Lees meer

Met dit gerecht waan je je in het Verre Oosten. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga - ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

15 gram

Pijnboompitten

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

240 gram

Rundergehakt met oosterse kruiden

12 leaves

Verse munt

1 stuk(s)

Citroen

80 gram

Hummus met ras el hanout

(BevatSesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4176 kJ
Energie (kcal)998 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de volkoren pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en leg in een saladekom.

2

• Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het gekruide rundergehakt in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

3

• Pers de citroen uit. • Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt op een klein bord, schep de hummus er in het midden op. • Garneer met het paprikapoeder en de pijnboompitten.

4

• Serveer de hummus met rundergehakt, de salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen. Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.