HelloFresh
Pita's met falafel en labnedip

Pita's met falafel en labnedip

Met mini-romaine, rode paprika en feta

20 minuten
Lees meer

Vandaag staat er een snelle Midden-Oosterse maaltijd op het menu. De falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en zitten daardoor boordevol eiwitten. Labne is uitgelekte yoghurt, net als hangop, maar dan met een beetje zout en kruiden. Lekker fris als topping op de kruidige falafel!

Labels:Quick & easyVeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode paprika

⅔ stuks

Komkommer

2 head

Mini-romaine sla

250 g

Falafel met tomaat

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 tl

Witte wijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3644 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout3.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Verwijder de zaadlijst van de rode paprika. Snijd de rode paprika en komkommer in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.

Salade aanmaken
Salade aanmaken
2

• Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
Bakken
3

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.

Serveren
Serveren
4

• Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika, de komkommer en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de labne-dip.