HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPita's Met Falafel En Yazzara Dip
topBanner
Pita's met falafel en yazzara-dip

Pita's met falafel en yazzara-dip

Met mini-romaine, rode paprika en feta

QUICK & EASY
Lees meer

Yazzara zorgt voor een kleurrijk feestje op je bord. Deze dip dankt zijn felle kleur aan de wortel en pompoen waarvan hij gemaakt is. Op smaak gebracht met gember, crème fraîche en laurier vormt dit een lekker frisse variatie op een dip als hummus, die je normaal vaak bij falafel eet.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Mini-romaine sla

250 gram

Falafel

(Kan bevattenSoja, Gluten, Mosterd)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Yazzara

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4092 kJ
Energie (kcal)978 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten138 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels14 g
Eiwitten28 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Snijd de rode paprika in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.

2

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.

3

Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de yazzara dip.