HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPita Pizza Met Ricotta, Spinazie En Spekblokjes
topBanner
Pita-pizza met ricotta, spinazie en spekblokjes

Pita-pizza met ricotta, spinazie en spekblokjes

Met een frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

Voor alle pizzaliefhebbers – wie niet zou je zeggen – hebben we een leuke variatie bedacht: pita-pizzaatjes! Wist je trouwens dat ricotta in het Italiaans 'dubbel gekookt' betekent? Deze zachte kaas is gemaakt van de wei die overblijft na het maken van harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, die daarna opnieuw gekookt wordt.

Labels:Eet mij eerstLekker snelFamilie
Allergenen :GlutenAmandelnotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(BevatGluten)

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelnotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad, Noten)

80 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Vleestomaat

100 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3284 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout3.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Koekenpan
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Zeef
Saladekom
Kleine kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de witte pita's 8 – 10 minuten op een bakplaat. Je kunt de pita's eventueel ook toasten in een broodrooster. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de spekblokjes zonder olie ongeveer 7 – 9 minuten, of tot ze knapperig worden.

3

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe en bak de spinazie 3 – 4 minuten, tot hij geslonken is. Voeg de wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef.

4

Snijd ondertussen de vleestomaat in halve plakken. Meng de vleestomaat met de overige spinazie in een saladekom en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout. Garneer met de geschaafde amandelen.

5

Meng voor de saus in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en breng op smaak met flink wat peper en zout. Smeer de pita's in met de saus, schep de spinazie erop en garneer met de spekblokjes.

6

Verdeel de pita-pizza's over de borden. Serveer met de salade.