Pita-pizza met ricotta, spinazie en spekblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita-pizza met ricotta, spinazie en spekblokjes

Pita-pizza met ricotta, spinazie en spekblokjes

Met een frisse salade

Voor alle pizzaliefhebbers – wie niet zou je zeggen – hebben we een leuke variatie bedacht: pita-pizzaatjes! Wist je trouwens dat ricotta in het Italiaans 'dubbel gekookt' betekent? Deze zachte kaas is gemaakt van de wei die overblijft na het maken van harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, die daarna opnieuw gekookt wordt.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

40 gram

Spekblokjes

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Vleestomaat

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3284 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers9 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Bakplaat
Koekenpan
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Zeef
Saladekom
Kleine kom
Bord

Instructies

Bakken en roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de witte pita's 8 – 10 minuten op een bakplaat. Je kunt de pita's eventueel ook toasten in een broodrooster. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Spekblokjes bakken
2

Verhit dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de spekblokjes zonder olie ongeveer 7 – 9 minuten, of tot ze knapperig worden.

Spinazie bakken
3

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe en bak de spinazie 3 – 4 minuten, tot hij geslonken is. Voeg de wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de vleestomaat in halve plakken. Meng de vleestomaat met de overige spinazie in een saladekom en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout. Garneer met de geschaafde amandelen.

Pita's beleggen
5

Meng voor de saus in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en breng op smaak met flink wat peper en zout. Smeer de pita's in met de saus, schep de spinazie erop en garneer met de spekblokjes.

Serveren
6

Verdeel de pita-pizza's over de borden. Serveer met de salade.