topBanner
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

met basmatirijst, paprika en spinazie

Lees meer

Vandaag maak je een eenpansgerecht. Terwijl de rijst aan het garen is, leg je de kabeljauw in dezelfde pan. Op deze manier stoomt de vis gaar. Je brengt het geheel op smaak met geurige kruiden, gember en een beetje rode peper voor extra pit.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen :SelderijMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode paprika

2 cm

Verse gember

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

140 g

Basmatirijst

200 g

Spinazie

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

3 el

Roomboter

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Cholesterol0 mg
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Schil de gember en rasp fijn.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, de rode peper en de gember 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 70 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.

3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 – 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn.

6

Verdeel de rijst en de vis over de borden.