Piadina van tortilla met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piadina van tortilla met kippendijreepjes

Piadina van tortilla met kippendijreepjes

met mozzarella, gepofte pruimtomaten en basilicum

Piadina is een Italiaans streetfoodgerecht. Het platbrood wordt vers klaargemaakt met een hartige vulling (bijvoorbeeld kaas of prosciutto) of zoet met chocolade of vers fruit.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

110 gram

Kippendijreepjes

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte tortilla

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3880 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers11 g
Vezels3.8 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd het overige deel in halve ringen.

Tomaten bakken
2

Snijd de pruimtomaten in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperde rode ui bovenop. Besprenkel met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en bestrooi met peper en zout. Bak ze 12-15 min in de oven.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes en 1/2 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe en bak ze samen met de ui in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden
4

Snijd de basilicumblaadjes grof en snijd de mozzarella in reepjes.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 tortilla en serveer de overige kip, ui en mozzarella met de tomaten naast de piadina. De 2e tortilla kun je bijvoorbeeld de volgende dag voor de lunch beleggen.

Piadina's maken
5

Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier. Leg op de ene kant van de tortilla's de kip en ui, mozzarella en de helft van het basilicum. Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème en vouw de tortilla dicht. Bak de tortillas, bovenin de oven, de laatste 6-8 minuten mee met de tomaten.

Tip: De basilicumcrème heeft een intense smaak. Voeg daarom naar smaak meer of minder toe.

Serveren
6

Snijd de piadina's doormidden. Verdeel de piadina's over borden en serveer met de tomaten. Garneer met het overige basilicum.